• ZAČETNI TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA

Namen začetnega tečaja je osvojiti osnove risanja. Mednje spada poznavanje linearne perspektive, proporcev, kompozicije, spoznali boste prostorske ključe in se naučili viziranja.

Tečaj je namenjen vsem, ki želite osvojiti osnovne veščine risanja in  tistim, ki se pripravljate na sprejemne izpite risanja in slikanja.  Začetni tečaj poteka 1x tedensko in traja 7 tednov (skupaj 21 šolskih ur).

 1. osnovni geometrijski liki
 2. osnovne oblike + senčenje
 3. tihožitje (poljubna postavitev)
 4. človeško telo – deli telesa npr obraz, roke ipd.
 5. risanje zunaj
 6. risanje po živem modelu
 7. risanje po živem modelu
 • material za ustvarjanje dobite pri nas

 

 • TEČAJ SPOZNAVANJA SLIKARSKIH TEHNIK

Tečaj spoznavanja slikarskih tehnik je namenjen vsem, ki si želite vstopiti v svet risanja in slikanja. Na tečaju bo poudarek na spoznavanju različnih tehnik risanja in slikanja, slikarskega materiala, načina dela, spoznali boste tudi nekatere osnove risanja in slikanja, ki vam bodo omogočili lažje ustvarjanje. Tečaj je namenjen otrokom, mladini in odraslim. Tečaj spoznavanja slikarskih tehnik poteka 1x tedensko, traja 7 tednov (21 šolskih ur).

 1. suhi pastel
 2. oljni pastel
 3. akvarel
 4. akril
 5. olje
 6. svinčnik/oglje
 7. tehnika po lastni izbiri
 • material za ustvarjanje dobite pri nas

 

 • INDIVIDUALNI TEČAJI RISANJA IN SLIKANJA (se dogovorimo za termin in prilagodimo želje, material za ustvarjanje dobite pri nas)

 

 

 • NADALJEVALNI TEČAJI RISANJA IN SLIKANJA (je nadgradnja predhodnemu tečaju, prilagodimo tečaj idejam, željam posameznika)