DOGODKI

MAJ 2024, DVODNEVANA SLIKARSKA DELAVNICA - TEHNIKA SLIKANJA S SLIKARSKO LOPATICO

Screenshot 2024 04 28 212010

 

Tokratna delavnica bo potekala dve soboti v mesecu maju: 18.5. in 25.5., od 17:00 do 20:00 ure. Delavnica bo namenjena spoznavanju dinamične tehnike slikanja z akrili in s pomočjo slikarske lopatice. Tehnika zajema ekspresivno in večstransko metodo gradnje barvnih plasti kjer imajo pritisk, kot in raba različnih delov lopatice velik vpliv na izid poteze. Preizkusili bomo različne načine in pristope kot je nanašanje debelejših slojev barve, gladenje in mešanje barv neposredno na platnu, praskanje in drobljenje barve na površini. Raziskovali bomo široko paleto oblik in linij-od tankih, natančnih linij, do širokih robustnih potez in ustvarjali različne teksturne učinke, dinamične prelive in izrazite vizualne učinke.

MAREC 2024, SOBOTNA DVODNEVNA DELAVNICA - BARVA IN PROSTORSKO SLIKANJE Z AKRIL

Dav

Delavnica se osredotoča na dimenzijo barve in njeno vlogo pri ustvarjanju prostorskega učinka. Tokrat bo Ittnov barvni krog naše vodilo in osnova za spoznavanje dimenzije in učinkov barve. V pomoč nam bo pri pridobivanju znanja o tem, kako barve učinkujejo med seboj in kako se med seboj mešajo. Govorili bomo barvni nasičenosti, barvni svetlosti, barvni modelaciji in modulaciji, ter o barvnih kontrastih (toplo-hladni, svetlo-temni in komplementarni barvni kontrast). Skozi slikanje tihožitja bomo izboljšali razumevanje barvne dinamike in pridobili znanje o ustvarjanju prostorskega učinka in iluzije prostora. 

JANUAR 2024, INTENZIVNA DVODNEVNA DELAVNICA - UVOD V SLIKANJE PORTRETA Z AKRILOM

Screenshot 2024 04 28 113632

 

Dvodnevna delavnica je namenjena vsem, ki želite razviti svoje spretnosti in izpopolniti svoje znanje na področju slikanja portreta. Raziskovali in spoznavali bomo svet portretnega slikanja z akrili, pri čemer boste spoznali osnovno metodologijo, postopke in praktične rešitve, ki vam bodo pomagali skozi korake ustvarjanja portreta. Naučili se boste kako izbrati primerno fotogra jo, kako enostavneje prenesti podobo na platno in kako skozi proces grajenja portreta ohranjati pravilna razmerja. Spoznali boste barvno paleto za ustvarjanje različnih tonov kože, posvetili se bomo osnovam anatomije obraza, ter igri svetlobe in sence, ki daje portretom globino in življenje. Za udeležbo na delavnici je priporočljivo predhodno znanje risanja in slikanja.

DECEMBER 2023, POGLOBLJENA LIKOVNA DELAVNICA - SLIKANJE Z OLJEM

Bhgjhfhj

Skozi slikanje krajine se bomo srečali s ključnimi lastnostmi in zakonitostmi olje tehnike. Izvedeli bomo katere materiale potrebujemo in kako pravilno uporabljati in nanašati oljne barve. Poudarek bomo namenili osnovam likovnega snovanja in postopkom grajenja s pomočjo teorije barv. Naučili se boste vse o postopku slikanja z olji in pridobili trdno podlago za boljše razumevanje osnovnih korakov slikanja. Delavnica je namenjena vsem, ki ste se s tehniko olja že srečali in bi želeli svoje znanje poglobiti kot tudi tistim, ki vas tehnika zanima pa enostavno ne veste kje in kako začeti..

NOVEMBER 2023, POGLOBLJENA LIKOVNA DELAVNICA - SLIKANJE Z OLJEM

Dav


Vabljeni na poglobljeno dvodnevno slikarsko delavnico: SLIKANJE Z OLJEM, ki bo potekala dve soboti v mesecu NOVEMBRU. Mentorica vas bo vodila od začetka, korak za korakom in vam pokazala prave načine, kako zgraditi sliko z oljem. Izvedeli boste vse o postopku grajenja slike, barvah, materialih, medijih, čopičih, paletah in ostalih pripomočkih ter načinu dela z oljno tehniko. Na slikarski delavnici
boste imeli na voljo vse materiale, ki jih boste potrebovali za delo. Slikali boste na platno in sliko ob zaključku odnesli s seboj. Delavnica je namenjena vsem, ki bi želeli podrobneje spoznati oljno tehniko, vsem radovednim začetnikom ter tistim, ki z oljem že ustvarjate in vas zanima
poglobljen pristop. (SLIKARSKO DELO: JOLANDA TERČIČ)

SEPTEMBER 2023, DRUGI SLIKARSKI ODDIH NA SINJEM VRHU

Img 4190

V prekrasni jeseni za vas in z vami ponovno prirejam slikarski oddih, ki bo potekal na Sinjem vrhu. V objemu narave, v velikem ateljeju bomo lahko ustavarili nove, nepozabne trenutke, se pogostili z izjemno kulinariko, pretegnili svoje noge in podaljšali razglede na sprehodu do Otliškega okna, se podučili o zgodovini, saj bomo obiskali čudovito, historično vas Vipavski križ. Z vami bom mentorica in vas usmerjala na vaši ustavrjalni poti. S seboj bomo imeli vse slikarske materiale za sproščeno delo, se namestili vsak v svoji nastanitvi in uživali podaljšani vikend, brez skrbi. 

JUNIJ 2023 / LIKOVNA DELAVNICA - FESTIVAL LJUBLJANA / PALERMO AGENCY

Processed With Vsco With A6 Preset

 

V mesecu juniju bomo skupaj z agencijo Palermo priredili likovno delavnico v prečudovitih Križankah v Ljubljani. Likovna delavnica bo namenjena znanim obrazom. Influencerji bodo soustavrili prijetnen slikarski dogodek z izjemno pogostitvijo, strokovno mentorico, predučdovito glasbeno spremljavo. Sproščen likovni trenutek bomo delili s Festivalom Ljubljana.

JUNIJ 2023 / LIKOVNA DELAVNICA - KMETIJA BRIŠE

Img 1765

 

V mesecu juniju prirejamo likovno delavnico/dogodek skupaj z imenitnimi, prijaznimi, ekološkimi in prijaznimi gostitelji na kmetiji v Brišah. Imeli bomo prijeten glasbeni večer, kres, dobro družbo, okusno pojedino in prostor za spanje. Dopoldan naslednji dan pa se bomo prebudili v ustvarjalne urice. Na voljo bo veliko materiala za ustvarjanje, lepi razgledi, prijetna družba in dobra hrana. Vabljeni na nepozabne poletne kreativnice.

SEPTEMBER 2022 / PRVI SLIKARSKI ODDIH NA SINJEM VRHU

332855044 727137842239289 7646535464203985412 N

Prirejamo slikarski oddih na Sinjem vrhu, ki leži nad čudovito primorsko pokrajino, vabi z izjemnimi razgledi in ponuja raznovrstne pohodne destinacije, prelepe kotičke za sprehode in sprostitev. Slikarski oddih bo potekal pod vodstvom akademske slikarke Urške Rednak, ki že 7 let poučuje risanje in slikanje
v Ljubljani. Nastanjeni bomo v domačiji na Sinjem vrhu z izjemnimi pogledi proti primorski pokrajini,v objemu narave, dobrih ljudi, novih idej in odlične kulinarike.

Slikarska šola za vse generacije je ponosna izvajalka prvega slikarskega oddiha pri nas.