• ZAČETNI TEČAJ RISANJA IN SLIKANJA je namenjen vsem, ki se vpisujete na SŠOF ali podobna smer, kjer boste za vstop v šolo potrebovali znanje risarskih veščin. Tečaj  je namenjen vsem ki  potrebujete novo ali dodatno znanje risanja in slikanja, tistim, ki pripravljate mapo za sprejemne izpite, in tistim, ki se tako ali drugače želite učiti veščin risanja in slikanja. Namen začetnega tečaja je osvojiti osnove risanja. Mednje spada poznavanje linearne perspektive, proporcev, kompozicije, spoznali boste prostorske ključe in se naučili viziranja. Za vse, ki se boste z nam pripravljali na sprejemne izpite, bo za vas tečaj prilagojen in usmerjen v naloge in znanja, ki ga potrebujete za to da pozitivno opravite sprejemne izpite.  Vaja dela mojstra. 

Tečaj je namenjen vsem, ki želite osvojiti osnovne veščine risanja in  tistim, ki se pripravljate na sprejemne izpite risanja in slikanja.  Začetni tečaj poteka 1x tedensko in traja 7 tednov (skupaj 21 šolskih ur).

  1. osnovni geometrijski liki (kompozicija, viziranje, proporci, prostorski ključi / risanje kocke, valja, krogle ipd.)
  2. osnovne oblike + senčenje (nasebne, odsebne sence)
  3. tihožitje (risanje stola ali pručke)
  4. tihožitje (risanje likalnika, fotoaparata, risba kompleksnejše oblike)
  5. risanje detajlov človeškega telesa (roke, noge, deli obraza)
  6. risanje portreta
  7. risanje: celo človeško telo
  • material za ustvarjanje dobite pri nas

 

  • RISANJE PO ŽIVEM MODELU:

Znanje veščine risanja ČLOVEŠKEGA TELESA je eno  izmed osnovnih znanj, ki ga je potrebno usvojiti za vstop na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje. Risanje po živem modelu bo pri nas na voljo na enomesečnih tečajih v mesecu: februarju, marcu, aprilu, maju in juniju.